Monday, February 27, 2017

DEE UDANG KARA USAHAKAN KEDAI BARANGAN TERPAKAI


DEE UDANG KARA selain menternak, melatih dan membekal induk udang kara kepada pelanggan beliau juga membuka kedai menjual barangan terpakai. 

Di kedai barangan terpakai yang terletak di Bandar Machang Bubok terdapat pelbagai  jenis barangan bermula daripada barangan elektrik, alat muzik, kamera, telefon bimbit malah banyak lagi barangan.

Menurut Dee Udang Kara disamping perniagaan utamanya berniaga udang kara beliau juga perlu mengembangkan perniagaannya dan beliau memilih berniaga barangan terpakai. 

Permintaan barangan terpakai kini amat baik malah pelanggannya bukan sahaja terdiri daripada orang melayu malah terdapat sebagahian masyarakat tioghua.

“ Perniagaan  barangan terpakai sebenarnya sudah lama menjadi budaya di luar negara.  Masyarakat luar negara  tidak menyimpan barangan yang tidak diperlukan  di rumah tetapi sayang untuk dibuang kerana masih baru dan boleh digunakan maka mereka menjual atau ada masanya mereka berikan begitu saja kepada pengusaha kedai barangan terpakai ini."

“ Kini di Malaysia pun sudah banyak disediakan tempat pengumpulan barangan terpakai. Peti-peti besar diletakkan di tepi-tepi jalan di kawasan perumahan bagi memudahkan orang ramai meletakkan barangan yang tidak diperlukan lagi. Malah kedai-kedai barang terpakai daripada pakaian hingga apa saja ada di jual.” Ujar Dee Udang Kara.

Bagi mereka yang berminat atau ingin melihat barangan terpakai yang terdapat di kedai belliau boleh menghubungi beliau di talian 018-393 3877 untuk mendapat pandu  arah ke kedai tersebut.


“Saya menjual semua barangan itu dengan cukup murah.” ujarnya

JIKA ANDA BERMINAT DIBIDANG TERNAKAN DAN BERMINAT UNTUK MENAMBAH PENDAPATAN DENGAN MENTERNAK UDANG KARA BOLEH MENGHUBUNGI  DEE UDANG KARA DI TALIAN 018-393 3877.

 DEE UDANG KARA AKAN MENYEDIAKAN KURSUS PERCUMA DAN BAYARN KURSUS YANG DIKENAKAN ADALAH HARGA INDUK UDANG KARA YANG DI BEKAL. SELEPAS KURSUS ANDA BOLEH TERUS MENTERNAKNYA. SEKIRANYA ANDA TIDAK MAMPU MEMASARKANNYA DEE UDANG KARA AKAN MEMBELI BALIK UDANG KARA ITU. 

CEPAT JADILAH  ANTARA ORANG TERAWAL MENTERNAK UDANG KARA  DENGAN MENGHUBUNGI  DEE UDANG KARA DI TALIAN 018-393 3877. 

1 comment:

 1. Assalamualaikum
  senang sekali saya bisa menulis kisah nyata kami
  dan berbagi kepada teman-teman disini.

  Meski hidup dalam keprihatinan, karena hanya mengandalkan penghasilan dari jual gorengan, namun rumah tangga kami terbilang harmonis. Jika berselisih paham, kami selalu menempuh jalan musyawarah. Hal itu wajib kami terapkan untuk menutupi aib dan segala bentuk kekurangan yang ada dalam rumah tangga kami agar tidak terdengar oleh orang luar. Karena begitulah pesan dari para orang tua kami.

  Hari demi hari aku habiskan hanya untuk bekerja dan bekerja. Hal itu aku lakukan, selain sadar akan tanggung jawabku sebagai orang tua , juga ingin menggapai harapan dan cita cita. Yah, mungkin dengan begitu ekonomi keluargaku dapat berubah dan aku bisa menyisihkan sedikit uang penghasilanku itu untuk masa depan anak-anakku dikemudian hari. Namun semua itu menjadi sirna.

  Selanjutnya kami pun melangkah untuk mencobanya minta bantuan melalui dana gaib tanpa tumbal,alhamdulillah dalam proses 1 hari 1 malam kami bisa menbuktikan.

  Jalan ini akan mengubah kemiskinan menjadi limpahan kekayaan secara halal dan tidak merugikan orang lain.

  Alhamdulillah semoga atas bantuan ki witjaksono terbalaskan melebihi rasa syukur kami,
  saat ini karna bantuan aki sangat berarti bagi keluarga kami.
  Bagi saudara-saudaraku yg butuh pertolongan silahkan hubungi
  Ki Witjaksono di:+62852-2223-1459
  Supaya lebih jelas kunjungi blog http://bocorantogelsingapura59.blogspot.co.id

  Atau ~KLIK DISINI~

  ReplyDelete